Limburg. veraf en toch dichtbij.

Weekend weg met de camper

Accomodatie

We verbleven 2 nachten in het resort de hoge kempen. Dit is een heel mooie locatie waar je rustig tussen de eekhoorns en de dennenbomen buiten kan zitten en gezellig genieten van de omgeving. Je komt in een omgeving van pure rust. De reservatie ging vlot, de ontvangst was goed en we waren eindelijk in Limburg aangekomen.

Bokrijk

Bokrijk zat altijd al in mijn hoofd als iets saai en met mijn kinderen ga ik liever naar een pretpark. Dan kunnen de kids zich amuseren en heb ik niet te veel gemekker en gezeur.

Ik moet na ons bezoek mijn ideeën en veronderstellingen toch bijstellen. De kids hebben kunnen leren hoe mensen vroeger brood bakten, leder looien, ijzer gesmeed wordt en hebben ervaren hoe een kudde schapen bijeengedreven wordt door border collies. De combinatie hiervan met prachtig weer, natuur en een beeld van een kruidentuin met namen daarin waar ik nog nooit van gehoord had, maakte het prachtig. Het gemekker en gezeur bleef uit.

Op het eind konden ze ook nog eens hun energie kwijt in de speeltuin, voorzien van traditionele volksspelen zoals sjoelbakken, op stelten lopen en veel meer. Ondertussen konden de ouders van op zichtafstand een drankje en een hapje nuttigen. Heerlijke namiddag!

Design - Caramel Campers

Fietsen door het water

We huurden aan de ingang van Bokrijk fietsen om de omgeving te verkennen. We hadden al dikwijls de foto gezien van het “fietsen door het water”. Dit ligt op 5 km van de ingang van Bokrijk. Bijgevolg konden we dit niet laten liggen.

Sowieso is het fietsen door de natuur rond Bokrijk al een fantastische ervaring, en het fietsen door het water is echt wel fijn. Het is bizar hoe dit aangelegd is en leuk om eens te doen.

Hapje eten in Genk

Koken in de camper is fijn en heel gezellig, al is het ook leuk om af en toe eens uit eten te gaan. Hiertoe kozen we het bistro restaurant “Ciao Pepe” van de bekende tv-kok Pepe Giacomazza. Een lekkere italiaan die best betaalbaar is en zijn naam eer aan doet. Daarnaast kan je ook nog Italiaanse lekkernijen kopen die je niet zo maar in de gewone supermarkt terugvindt.

Leuk bijkomend gegeven was dat het diezelfde avond België-Italië was op het EK 2021. De sfeer rondom het restaurant en in de stad was dan ook heel bijzonder. Blij dat we erbij waren.

Ter Hills/Connecterra

Een stukje ongerepte natuur waarvan ik nooit had gedacht dat ik het zou vinden in ons eigen land. Als je Limburg bezoekt, maak dan zeker een wandeling doorheen connecterra. De bossen, het uitzicht en veel meer is echt uniek. Een foto zegt meer dan duizend woorden…

Ter Hills Cablepark

De kids wandelen graag, maar hebben ook graag wat fun. Daarom was het ideaal dat naast connecterra er ook een heus surfparadijs is met kabelbaan én een waterfun park waar je over opgeblazen obstakels moet rennen en als je niet gauw oppast je in het meer terecht komt. Ik geef toe, er was wat koudwatervrees bij de kids (en misschien bij de papa’s ook) maar eens we in het water zaten en een uur onze lusten konden botvieren en ook het kind in ons naar boven laten komen, was de koudwatervrees al snel weg.

Hou je van water en wil je rustig een drankje nuttigen nadien, bezoek dan zeker dit waterpark in de open natuur.

Maasmechelen village

Ook dit is Limburg. Niet echt mijn ideale zaterdagnamiddag, maar mijn vrouw kan het wel smaken. Veel details hoef ik er niet over te vertellen, maar als tussendoortje is het wel eens leuk.

Blote voetenpad

Dit was echt wel een topervaring. Terwijl we er naar toe reden, begon het licht te spetteren en ging het door ons hoofd, van oh my god, moeten we nu op onze blote voeten door de regen wandelen? Hoe gaat dat gaan? Wel, het was fantastisch. Het contact met de natuur en de leuke obstakels die je tegenkomt zijn super. Je wandelt door een riviertje stroomopwaarts, over een heuse hangbrug, beklimming van een hoge toren. De regen deerde ons niet, want we zaten tussen de bomen en onze voetjes maakten contact met moeder natuur. Nadien konden we onze voetjes spoelen, een drankje en een ijsje en jammer genoeg zat het weekend met de camper er al op.

Conclusie

Als nuchtere west-vlaming moet ik bekennen dat ik nooit had gedacht om zo een mooie dingen te zien in ons eigen land. Het was een mix van natuur, cultuur en passie die je op zo’n 72 uur mag meemaken. Het weekend met de camper weg was fantastisch.

Met onze Robeta camper waren we supersnel op weg! Benieuwd hoe ze er van binnen uitzien? Klik dan snel hier.

Wil je meer info over onze trip, contacteer ons zeker op niels@caramelcc.be