Ibiza. Island in the sun.

Gastronomisch genieten op het magische Ibiza

Het is niet alledaags om naar een eiland te gaan met de camper, maar Ibiza is dé ideale plek om te genieten van de natuur en de gastronomie. Ibiza is voor velen gekend om te feesten maar als je Ibiza Stad achter je laat is het een parel om te ontdekken. Mooie natuur, lekker eten, perfect klimaat én je kan er met de camper naar toe. Wij bezochten Ibiza op het einde van het seizoen in oktober.

 

Es Vedra

De prachtige baai van Cala d’Hort geeft je een magisch uitzicht op Es Vedra. Het is een rotseiland dat magnetische krachten heeft en als je er samen met je geliefde vertoeft, wordt je 1 met de natuur door de stilte die er heerst. In het drukke seizoen zijn er wel menig bezoeker die hier naar komen kijken, maar je gaat dan ook best niet in juli of augustus naar Ibiza. 

 

Niet enkel van Cala D’hort heb je een prachtig zicht. Je kan ook ietsje hoger naar een afgelegen parking rijden, waar je tussen de bosjes en rotsen kan genieten van deze ongerepte natuur. De echte avonturiers durven ook wel een nachtje met de camper blijven staan in deze mystieke omgeving. 

Fietsen op Ibiza is zalig. Het is niet aangeraden voor de gewone fietser om dit te doen zonder elektrische fiets. Je huurt best een elektrische mountainbike om doorheen de bergen en rotsen te fietsen. Wij deden een tocht met onze gids Andres Romero. We kwamen op prachtige plekjes. We fietsten door de bergen van Es Cubells en zagen de Es Vedra van verschillende plekjes op het eiland waar je nooit kan komen. Deze begeleide fietstocht is een echte aanrader!

 

Legendary sundown.

Het westelijke deel van het eiland in de buurt van San Antoni is beroemd voor de mooiste zonsondergang. Er zijn heel wat plekjes waar je van de beste sundown kan genieten. Of wat dacht je van een zonsondergang vanop een bootje? Wij voelden ons niet aangetrokken door het drukke San Antoni dus gingen dineren in het idyllische Cala Gracionetta en genoten vanuit dit heel kleine baaitje van een prachtige zonsondergang.

San Gertrudis

Het moet niet altijd de kustlijn zijn! Neem de camper en rijd naar het dorpje San Gertrudis de Fruitera, helemaal in het midden van Ibiza. Dit kleine dorpje met mooie winkeltjes en leuke eetadresjes is een superplek om een dagje te vertoeven. Wij gingen naar Bar Costa. Een plekje waar de locals hun apero nuttigen en kletsen over wat hen die dag is overkomen. Een schelletje spaanse iberico ham met een lekker glaasje wijn en een pan con tomato kan er altijd wel in! Bezoek zeker ook het pittoreske kerkje in het centrum van het dorp. 

Cale Benirras

Helemaal in het Noorden van Ibiza ligt het gekende hippiestrand Cale Benirras. Dit mooie zandstrand moet je gezien hebben. Aan het strand ligt een ruime parking maar om zeker te zijn van een plaatsje kom je best op een vroeg tijdstip aan. Je loopt door de hippiemarkt binnen in een prachtige baai waar je lekker met de tenen in het zand van het zonnetje kan genieten. Het hippie leven is speciaal en was ons onbekend. Op Cala Benirras zie je werkelijk nog hoe de hippies waren en op vandaag in Ibiza nog zijn. Vrij en onbezonnen!

 

Op dit strand kan je gewoon een plaatsje nemen in het zand. Lig je liever wat comfortabeler dan kan je ook een ligstoel huren. Aan de rand van het strand ligt de Elements bar voor een lekker hapje. Met zo’n zicht, wat moet een mens nog meer hebben?

 

Cala Nova

Het Noord Oostelijke deel van Ibiza heeft prachitge stranden en is geliefd bij families, rustzoekers en foodies. Cala Nova is een van die prachtige stranden en ligt dichtbij Es Canar. Dit strand is gekend voor zijn eetgelegenheden en is family-friendly.

Wij gingen een ochtend met de Mountainbike fietsen langs de prachtige kustlijn en de vele mooie stranden. Echt de moeite waard. Je kan je route zelf uitstippelen maar wil je echt de mooiste route dan raden we aan om een begeleide fietstocht te boeken.

In de buurt kan je rustig overnachten voor nog geen 20€ en zit je aan de kust in een prachtige natuur. 

Ses Boques

De weg er naar toe is al de moeite waard. Op deze prachtige plekn kan je genieten van een heerlijk, eerlijk stukje vis met uitzicht op het witte strand en de azuurblauwe zee.  Ze zijn bekend o hun vis in zoutkorst. Dit restaurant is bovendien een van de favoriete adresjes van Sergio Herman.

www.sesboques.com

Etxeko

Wie echt culinair wil genieten op een topniveau kan reserveren in het restaurant van de sterrenchef Martin Berasategui, Etxeko. Dit ligt in het prachtige Bless Hotel, net naast camping cala nova. 

Cale Gracionetta

Dit restaurantje bevindt zich op een boogscheut van de haven San Antoni. Het is niet goedkoop, maar o zo mooi en o zo lekker. De setting van dit restaurant is niet te geloven. Het is zijn prijs waard. Je betaalt niet enkel het eten, maar ook de locatie. Reserveren is aangeraden want veel zitplaatsen zijn er niet. 

www.calagracioneta.com

La Paloma

Reserveer zeker een plaatsje in La Paloma. Hier geniet je écht van de beste gerechten van Ibiza. Je zit in de tuin van het restaurant en ze gebruiken hun eigen gekweekte groenten. Gerechten variëren dan ook naargelang het seizoen waar je in gaat. Proef zeker eens de aubergine met burrata en tomaat. Smullen maar! https://palomaibiza.com/

 

Overvaren naar Ibiza

Er vertrekken ferries vanuit Denia en Valencia. Je kan deze makkelijk boeken via book.aferry.com. De kostprijs voor een ferry met een camper van 6m lang en 2m80 hoog is tussen de 300 en 400 euro. De trip van Valencia duurt 5u15 minuten. Je moet wel 3 uur op voorhand aanwezig zijn om in te checken. 

Campings

www.campingcalanova.com

www.campingcalabassa.com 

www.campinglaplayaibiza.com

www.campingescana.com 

Conclusie

Ibiza is voor velen bekend als feesteiland maar wij ontdekten Ibiza op een heel andere manier. Wij deden een toer van dit prachtige eiland en weg van alle drukte genoten we van lekker eten en ontdekten we al fietsend of wandelend vele prachtige plekjes. Ibiza is buiten het hoogseizoen een echte aanrader! 

Wil je meer info over onze trip, contacteer ons zeker op niels@caramelcc.be